Schildersbedrijf het Palet
Assen

Diensten

 

U kunt bij ons terecht voor binnen- en buitenschilderwerk, wandafwerking, behangen, sausen, houtrot reparaties en glaswerk. Voor alles geldt, dat wij de ontwikkelingen op het vakgebied op de voet volgen, zodat u altijd verzekerd bent van het gebruik van de beste materialen voor elke situatie, met een perfect resultaat.


Winterkorting en het lage BTW-tarief

Met het lage BTW-tarief en/of de winterkorting kan het uitvoeren van schilderwerk voordeliger uitpakken dan u denkt. Als uw woning 2 jaar of ouder is, profiteert u bovendien van het lage btw-tarief van 9% voor het schilderwerk. Lees meer over de winterkorting of de 9% regeling.


Buitenschilderwerk

Door onze expertise op het gebied van schilderwerk zijn wij in staat uw pand te voorzien van de 'verfjas' die het nodig heeft. In een kleur die u wenst en die bij de sfeer van de woning c.q. het zakenpand en de omgeving past. Wij letten niet alleen op het schilderwerk, maar wij kijken ook naar eventuele andere problemen die u van afstand niet kunt waarnemen. U kunt hierbij denken aan loodwerk dat stuk is, scheuren in het metselwerk, ondeugdelijke voegen, stucwerk dat gebreken vertoont enz. Als u dat wilt, zoeken wij in overleg met u een oplossing die bij u past.


Binnenschilderwerk

Een kamer, kantoor, keuken, entree, trapopgang opnieuw schilderen of behangen maakt een verschil van dag en nacht. Een nieuwe kleur of een nieuw soort materiaal kan de ruimte een enorme oppepper geven. Of u nou de voorkeur geeft aan meer traditionele technieken of moderne materialen, succes is verzekerd.

Wandafwerking en behangen

Behang is helemaal 'in'. Een hele kamer, een wand of een deel van de muur. Talloze soorten, kleuren, afmetingen, effen, met een print, een streep, een dessin of heel design. Het is allemaal mogelijk. Maar of het behangen nou zo leuk is om te doen, is nog maar een vraag. Wij hebben de oplossing: u kiest het behang uit en wij zorgen ervoor dat het netjes word aangebracht.

Sausen van wanden en plafonds

Wij kunnen u adviseren over verschillende pastel tinten of juist lekkere felle kleuren, met een korrel of vlak, glans of mat, schrobvast, schimmelwerend of juist bacterie bestendig. Wij gebruiken diverse technieken voor wanden en plafonds van uw woning of bedrijfspand. Zo kunt u denken aan het toepassen van papieren behang, al of niet stripbaar, vinylbehang, glasvlies, scanvlies enz.

Houtrot reparatie

We werken met Renoflex voor preventief en curatief onderhoud van geveltimmerwerk. Dit is een uitstekend en duurzame oplossing voor het behandelen van houtrot. Renoflex is door en door getest (TNO, IFT en IHD), is in alle seizoenen te gebruiken en is bewonersvriendelijk. Houtrot situaties kunnen behoorlijk ernstig zijn. Soms kan volstaan worden met een deelvervanging: bijvoorbeeld vervanging van een staande stijl of onderdorpel, en soms zit er niets anders op om het gehele raam of kozijn te vervangen. Hiervoor werken we nou samen met gespecialiseerde bedrijven.

Glas

Of het nu gaat om enkel glas of isolerende beglazing, wij bieden voor elke situatie de juiste oplossing. Elk type glas heeft zijn eigen uitstraling. We geven u graag deskundig advies wat voor u de beste oplossing is. En wij verzorgen het hele traject voor u: van aanvragen, opmeten tot plaatsen.

Isolerend glas  

Ter verhoging van uw leef comfort zijn er diverse soorten isolerende beglazing: normaal isolerend glas, HR-, HR+- en HR++ glas waarbij HR staat voor Hoog Rendement. HR++ geeft de hoogste isolatiewaarde. 

De besparing op uw energie verbruik:

Ervan uitgaande dat een gemiddelde woning ongeveer 20m² glas heeft, zal het gebruik van HR++ glas ongeveer 600m³ gas per jaar besparen in vergelijking met enkel glas. Dat is natuurlijk wel afhankelijk van het stookgedrag en het glasoppervlak. Dit is 200m³ per jaar meer dan bij gewoon dubbel glas. Bij een gasprijs van 0,67 per m³, bespaart HR++ glas u 400 euro per jaar in vergelijking met enkelglas. ( Bron: Ministerie van VROM, dossier energiebesparing ).

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan klik hier